Ytterdörrarna har kommit!



Här är dörren som skall sitta in till garaget och nedan är samma dörr fast med glas. Den nedre dörren är till huvudingången.  Hittade ingen bättre bild tyvärr men färgen är samma som på dörren ovan.
Nu gäller det att hitta snygga handtag/dörrtryck och en fancy dörrklocka! Och utomhusblysning... Phu! :)


Stora badrummet

Det stora badrummet är oerhört svårt att inreda, Vi hittar ingen möbel med två hoar som är bra bredd på och samtidigt djup. Belysning är dock klart och blir modellen nedan från By Rydén.

Möbelserien nedan är IDO Seven och vi gillar allt utom att djupet är bara 400mm.

Denna är från HAFA och har bättre mått men känns kanske som lite sämre kvalité?

Här är snyggaste ever, från Aspen Bad, serien heter Viskan. Handfatet är tunnt och såå snyggt! Själva skåpet går att få med 1, 2 eller 4 fronter. Jag vill helst ha 4. Och vitt handfat med svart skåp.  


Inspiration badrum.

Stora badrummet ska ha vita 60x60 plattor på golv & 3 väggar. På den fjärde väggen ska vi ha svarta plattor. I duschen blir det svarta 5x5. Bilden i mitten gillar jag skarpt, även första bilden men så där blankt kommer inte funka med vattnet här i Alunda.


Barnens badrum


Sä här hade vi tänkt det lilla badrummet, barnens badrum. IDO Seven heter serien. Vitt handfat med svart skåp under och över ett spegelskåp.


Hjälp mig - inbyggd bokhylla

Jag gillar inbyggda bokhyllor och tycker det skapar en hemtrevlig känsla. På bilderna ser ni min inspiration. Jag vill ha från golv till tak.


Här nedan ser ni vår planlösning. väggen där pil nr 1 pekar är 4.50m hög.
Antigen vill jag ha en hylla på vid nr 1, bredvid fönsterpartiet. Då byggs väggen så den blir tillräckligt djup för en bok.
Alternativ nr två är att bygga in en hylla vid pil nr 2. Mitt på väggen mot sovrummet.

Vårt matsalsbord kommer stå längs med denna vägg. Det är i alla fall vad vi tror nu.

Här är en bild på alternativ nr 1, väggsnutten där man ser isoleringen.

Här är väggen mot sovrummet, alternativ nr 2. Facket till höger om den smala gipsskivan hamnar hyllan. I mitten på väggen mellan två reglar. Eller kanske inte i mitten utan lite till vänster? Eller flera hyllor bredvid varann?


Nå, vad tycker ni? Inbyggd vägghylla eller kommer jag ångra mig?


Köksfläkt - check!

Äntligen har vi valt någonting.. ;)

Här är vår kommande köksfläkt. Den är från Fjäråskupan och heter Contur. Får jag välja så blir den vit men det får jag inte så det blir en rostfri.


Planlösning


Planlösningen i ett tidigt skede. Mycket har förändrats. Här är alla fönster inlagda provisoriskt så endel har tagits borts eller flyttats, till exempel är fönstret till höger om ytterdörren bortaget.

Ändrade planer..

När jag startade denna bloggen för länge sedan skulle det bli en träningsblogg... men som synes nedan fanns inte riktigt tiden och jag lyckades bara peta in ett ynka inlägg. Utan text.
Nåväl.
Vi testar igen, bloggen dammas av och nu med inriktning på inredning och vårt hus.

Enjoy!

RSS 2.0