Lilla badrummet inspiration


Lilla badrummet

Lilla badrummet får högblanka vita 30x60 på tre stycken väggar. Den fjärde får dessa grå i 30x60, samma på duschgolvet fast 5x5 samt på övriga golvet i 15x15 eller 30x60, minns inte.


Mer bilder på klinkers

Här är fyra till bilder på plattan till hall/kök. Dock i olika färger. :)


Klinker

Här är en till bild till förra inlägget. Jag tog kortet i butiken och man ser färgen bättre här.


Klinkers hall & kök

Idag har vi velat oss fram i kakeldjungeln. Huga va svårt! Omöjligt att veta hur det blir på plats. Men det är ifs så med allt när det kommer till husbygget, chansa & hoppas det blir bra. Vilket jag verkligen tror det blir. Har har lagt ner mycket tid på att välja precis som jag vill ha det. (så långt det går) Och min tanke är att jag inte ska ångra saker i efterhand.

I hall & kök blir det samma klinkers. (heter det klinker eller klinkers tro?! Whatever, ni fattar) vi hade tänkt högblanka plattor. Jag ville ha vita & sambon svarta. Men efter råd från smarta vänner (M) och killen i butiken har vi valt plattor med liv i. De ser nästan lite rostiga ut dock i svart/silverskalan. Nu ska vi bara bestämma mått, 60x120 eller 60x60. De fyrkantiga vill jag helst ha.


Stora badrummet

Nu så, nu har vi äntligen valt!
Badrumsmöblerna till stora möblerna kommer från danska Dansani. Handfatet har 2 hoar och är 1200mm långt. Inte 4 lådor som på bilden utan två tror jag. Minns faktiskt inte. :)
Bredvid kommer ett högskåp med 2 luckor och 2 lådor. (inte riktigt som bilden)
Handukstorkar 2 långa från INR. Spegelbelysning från By Rydéns.
Blandare från Oras, design Alessi.
Badkar från Pool-Spa.
Tjotta från Ido tror jag och duschvägg från INR.


Sänglampa

Denna kanske vore något? Kul design. Troligtvis för kort arm dock..


Barnens WC - klart!

Äntligen har vi fått ihop ett badrum! Spegelskåp från Westerbergs & badrumsmöbel från NORO.
Blandaren blir en beröringsfri så man bara håller händerna under dock inte helt hundra på den på bilden. Handukstork blir de kortare på bilden från INR.
WCstol IFÖ sign, vägghängd.


Utomhusbelysning

Åh så fin utomhusbelysning! Vita hade varit grymt!


Tvättstugan

Här är kommande tvättstuga. Första högskåpet är till städ & andra är till lakan & handdukar. Sen är det utdragbara lådor, en extra djup ho där man kan spola av gummistövlar och tvätta för hand. Två upphöjda tvättmaskiner.
De två röda väggskåpen ska skjutas upp emot högskåpet. Och det röda över tvättmaskinerna ska inte vara med.

Dock saknar jag plats att ställa tvättkorgar. P tycker att vi kan ha det i utdragbara lådor. Vill inte ha bänkskiva och tomt under där man kan ställa korgar under.
Väggen till vänster leder ut mot barnens badrum och bilden är tagen från garaget. På väggen mot garaget vill vi inte ha något utan där kommer torkställningen stå.


Belysning

Japp här är all belysning so far. 1. I alla fönstersmygar blir det led. 2. I de stora fönstren i v-rummet blir det ledspot både ovanifrån och från golvet! 3. Spottar blir det i båda badrummen, i kök & hall samt i gången mot barnens rum. 4. Över matbordet blir det 2 hängande lampor. 5. Över soffbordet blir det 1 lampa. 6. Skenor med lampor/punktbelysning blir där det är 2 långa röda streck. Över höga fönstren samt på väggen bakom klädförvaringen i hallen. 7. En spot sitter i den lilla "hallen" utanför stora badrummetar. Utomhus 1. Belysning down utanför ytterdörr samt garagedörr. 2. Up&down blir det till höger om garage, utanför stora wc, utanför min garderob, 1 på var sida om stora fönstrena, på Douglas vägg mot altanen & mellan barnens rum. Vad tycker ni?

Badrumsmöbler... Igen!

Går banans på det här med badrumsmöbler. Idag har jag gått igenom ALLA leverantörer jag kan och kört uteslutningsmetoden. Bortvalda nu är IFÖ, Svedbergs, Vedum, Noro, Scanbad, Camargue, Westerbergs & Duobad.
De har fallit pga att de inte har dubbelho eller känns för dåliga helt enkelt. Kvar är Dansani, Aspen, IDO, Miller & Hafa.

Hafa som ligger lägst i pris ligger bäst till på utseende. Dock är det bara en stor låda och det är ju en nackdel när vi inte kommer ha spegelskåp utan bara ett högskåp bredvid.

Barnen kommer ha vitt högblankt och vi matt svart.

Nedan ser ni lite bilder från Hafa.


Renhorn

Jag är på ständig jakt efter ett stort renhorn. Det skall målas antigen vitt eller svart som på bilden nedan. Åh va snyggt, eller hur?!
Bredvid hornet ska det stå "Light the way my deer". Kanske slänger upp en ljusslinga i hornet. :)


Kört fast...

Åh verkligen hopplöst det här med badrumsmöbler. Jag har gjort en bild i huvudet om hur jag vill ha det och det verkar inte finnas. Jag vill ha ett brett - gärna minst 1300mm & djupt - helst 500mm. Så tunt porslin som möjligt & utdragbara lådor. Nu när jag inte hittar detta börjar jag fundera på två separata möbler som bilden nedan visar. Nu har i för sig rörisen redan dragit ut rören mitt i väggen men det kanske går att fixa?! Nå, vad tycker ni?


Sänglampor

I sovrummet vill jag ha infällda sänglampor, att inte sladden syns. Vi kommer ha heltäckningsmatta & tunga gardiner, hotellkänsla. Bilden nedan visar hur jag tänkt det, lampor med lång ledad hals. Den silvriga är på sovrumsbilden men en svart kanske passar bättre?!?


Douglas rum

Barnens rum är ju väldigt kul att inreda & de är praktiskt taget klara. I alla fall i mitt huvud.. ;)
Douglas rum blir mest svart/vitt. Troligtvis blir två väggar som bilderna nedan visar.